Bizimle İletişime Geçin!

Güncel Haberler

MEVZUATLAR

Butona tıklayarak tüm mevzuatlara erişim sağlayabilirsiniz..

Kategoriler

Edit Template

MEMUR MAAŞ FARKI ÖDEME TAKVİMİ 2024 || Temmuz memur maaş farkları ne zaman yatacak 2024, memur maaş zammı ne kadar oldu?

Memur maaş farkları ne zaman yatar sorusu gündemde yer alıyor. Milyonlarca memur ve memur emeklisi aldıkları yüzde 19.31 zam sonrasında enflasyon farklarının ödenmesini beklemeye başladı. Yapılan zammın ardından milyonlarca kamu personeli merak içerisinde zam arklarının ne zaman yatacağını merak edip araştırmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ödemeleri de ilgilendiren kararnameyi imzaladı. Bilindiği üzere maaş zammı sonrası ek zam uygulamasına gidildiğinde zam farkları genellikle maaşlardan sonra ödeniyor. Peki, Temmuz memur maaş farkları ne zaman yatacak 2024? İşte 2024 Temmuz ayı memur maaş zammı farkı ödeme tarihiyle ilgili ayrıntılar…

Memur maaş farkı ne zaman yatar konusu gündemde yer alıyor. Memur ve memur emeklileri 2024 yılının ikinci 6 ayı için yüzde 19.31 oranında zammı hak etti. Memur maaşları her ayın 15’inden itibaren işlediği için 14 günlük boşluktan dolayı enflasyon farkı ödenmesi gerekiyor. Her yıl Ocak ve Temmuz ayında oluşan farklar nedeniyle ödeme günü belirleniyor ve memur-memur emeklileri farkları banka, PTT şubelerinden veya ATM’lerinden çekebiliyorlar. Memur ve memur emeklilerinin maaşları her ayın 15’inden itibaren işlemeye başlıyor. 15 Temmuz-15 Ağustos arasında yeni maaşlar işlediği için Temmuz ayının 14 gününe ilişkin maaş farkı ödemesi yapılması gerekiyor.
Temmuz memur maaş farkları ne zaman yatacak 2024?

MEMUR MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATAR?

Memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı ödemesi maaş ödeme tarihi olan 15 Temmuz’da gerçekleşebilir. Maaş ödeme tarihinde olmazsa ilerleyen bir tarihte enflasyon farkı ödemelerinin yapılması bekleniyor.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLDU?

Memurlar da memur emeklileri gibi 2024’ün ikinci 6 ayında toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 10 zam alacaklar. 2024’ün ocak-haziran dönemini kapsayan 6 aylık enflasyonun yüzde 15’i geçmesi halinde de geçen tutar enflasyon farkı olarak ödenecek. Toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile birlikte görevdeki memurların temmuz zammı yüzde 19.31 olacak. Buna göre de en düşük memur maaşı 39.183 liraya çıkacak.

MEMUR MAAŞ ZAMMI TABLOSU

Yeni zamla birlikte; genel müdürün (1/4) maaşı 88.673 lira, öğretmenin (9/1) maaşı 40 bin 824 lira, polis memurunun (8/1) maaşı 52 bin 522 liraya, uzman hekimin (1/4) maaşı 66 bin 174 lira olacak. Memurlar sene başında maaşlarını yüzde 49.25 zamlı almışlardı. Temmuz zammıyla birlikte memurların 2024 yılı zam oranı yüzde 68.56’ya yükselecek.

2023’ün temmuz ayında kamu çalışanlarına 8 bin 77 lira seyyanen zam yapılmış ve memurların zamlı maaşların üzerine de 8 bin 77 lira seyyanen zam eklenmişti. Geçen yılın ikinci yarısında enflasyon farkı dahil yapılması öngörülen artışa ek olarak (15.965) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda ilave ödeme yapılması öngörülmüş ve bu kapsamda da seyyanen zam verilmişti. Seyyanen zam ilave ücret olarak ödendi. Böylece bu yılın ocak ayında seyyanen zam tutarı artırıldı, şimdi de temmuz zammında da seyyanen zam tutarı artacak.

Makaleyi Paylaş:

TÜM SÖZLEŞMELİ PERSONEL DERNEĞİ

Tüm Sözleşmeli Personel Derneği (TÜMSÖZDER) ; VATAN ve BAYRAK sevgisini canından aziz bilip, Karada, Havada, Denizde, her zaman ve her yerde, üstün görev bilinci ile hareket eden Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlığına bağlı sözleşmeli personellerin, özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışmalar yapmak, sözleşmeli personeller arasında birlik beraberlik ruhunu oluşturmak, ve Avukatları aracılığıyla sözleşmeli personellere hukuki destek vermek üzere kurulmuştur.

MEVZUATLAR

Butona tıklayarak tüm mevzuatlara erişim sağlayabilirsiniz..

E-Bülten Aboneliği

Bültenimize kaydolun.

Başarıyla abone oldunuz! Ah! Bir şeyler ters gitti lütfen tekrar deneyin.
Edit Template

İletişim

İban Bilgileri

T.C ZİRAAT BANKASI

TR 53 0001 0024 5497 8529 2650 01

HESAP ADI : TÜM SÖZLEŞMELİ PERSONEL DERNEĞİ

© 2024 Tüm Hakları Saklıdır TÜM SÖZLEŞMELİ PERSONEL DERNEĞİ